Traktatiesucces

Ik las ooit een verhaal van een moeder die een appeltaart had gekocht. Die ging ze vervolgens met een deegroller te lijf om de taart er ‘zelfgemaakt’ uit te laten zien. Nouja zeg! Daar doen wij niet aan mee, maar toch is er ieder jaar weer dat moment en die vraag: wat gaan we trakteren?

Als je even gaat googlen of op Pinterest kijkt, vliegen de originele traktatie ideeën je om de oren. Leuk om inspiratie op te doen, maar het hoeft toch allemaal niet in de overtreffende trap? Best een dilemma, want we willen natuurlijk wel iets leuks meegeven naar het kinderdagverblijf of school. Wat ook een rol speelt is dat op steeds meer scholen een anti-zoet beleid geldt voor traktaties. Hoe maak je het dan feestelijk in de ogen van kinderen? Dat was voor ons aanleiding om Traktatieklets te maken. Een set labels waarmee je de eenvoudigste lekkernij (van een appel tot een bakje popcorn of een doosje rozijnen) kunt omtoveren tot een bijzondere traktatie.

Voor de kleintjes is er de versie ‘halve dieren’ (3+). Op ieder labeltje staat een plaatje van een half dier. Na het uitdelen is het spel: wie heeft de andere helft? Voor kinderen die kunnen lezen is er de versie ‘feest’ (6+). Op ieder labeltje staat een opdracht of vraag waardoor alle kinderen even kunnen spelen in de klas. Zo trakteert je kind op een ‘momentje lol’. Tien keer beter dan een appeltaart te meppen met een deegroller, nietwaar?

PS. Op ons Pinterestbord kun je ook inspiratie opdoen.

Traktatieklets 3-6 jaar
Shop hier de versie 'halve dieren' >>
6,95
Lees meer overDagboek voor het slapengaan
14,95
Traktatieklets 6-12 jaar
Shop hier de versie 'feest' >>
6,95
Lees meer overDagboek voor het slapengaan
14,95