Mom you can

Vandaag ontving ik van auteur Elsbeth Teeling een exemplaar van haar nieuwste boek ‘Mom you can’. Ruim twee jaar geleden zaten we ook om tafel voor een interview. Gesprekken met tientallen werkende moeders gaven haar de inspiratie voor dit positief gestemde boek over meer geluk in werk en moederschap.

In 2012 leerden Elsbeth en ik elkaar kennen tijdens het lanceringsfeestje van haar eerste boek Relax Mama. Later dat jaar gaf Elsbeth in de Gezinnig stand op Flavourites Live haar allereerste workshop ‘hoe word ik een relaxte moeder’. Inmiddels zijn we acht jaar verder, is haar Club van relaxte moeders op Facebook uitgegroeid tot een levendige community en nu is er haar nieuwe boek: Mom you can.

Een positief boek over werk en moederschap, als tegenhanger op zoveel negatieve berichtgeving over de werk-zorg-combinatie. Natuurlijk is het een enorme puzzel en valt het soms zwaar, maar werk en ouderschap kunnen elkaar ook verrijken. Elsbeth dook in onderzoek en psychologie en ze interviewde tientallen vrouwen die gelukkig zijn in werk en moederschap. Wat haar fascineerde: waarom lukt het de ene moeder beter dan de andere om alle ballen hoog te houden en happy te zijn met de combinatie werk en moederschap? Ze ontdekte dat veel vrouwen het een ander gemeen hadden waardoor een positieve balans kan ontstaan. Dat resulteerde in negen succesfactoren:

  1. Ken jezelf (en wees lief)
  2. Word een optimist (of blijf het)
  3. Maak keuzes (en twijfel)
  4. Laat los (of laat het op z’n minst vieren)
  5. Durf te vragen (het mag echt)
  6. Stop de guilt game (daar wordt niemand beter van)
  7. Focus (op wat je doet en waar je bent)
  8. Wees een team (geen concurrenten)
  9. Creëer een energieke omgeving (laat het niet lekken)

Ook superleuk: Elsbeth is een serie podcasts aan het maken waarin alle succesfactoren aan bod komen. Iedere aflevering sluit af met een challenge, want… alleen over die succesfactoren lezen is natuurlijk eigenlijk niet genoeg is. Als je dingen wilt verbeteren en anders wilt aanpakken, dan helpt het als je een stok achter de deur hebt, en uitgenodigd wordt er actief mee bezig te gaan. Lees er meer over op de Clubvanrelaxtemoeders.

Even tien minuten voor jezelf
Shop 52 manieren voor me-time >>
21,95
Lees meer overLeg 'm niet te hoog, die lat!
9,95
Kleurplaten illustraties uit Mini Mama Momenten
Print gratis uit >>
Lees meer overYoga en mindfulness voor het hele gezin
14,95