Duurzaam in December

Het aftellen naar pakjesavond is begonnen! Wij bogen ons over de vraag hoe we de feestdagen iets duurzamer kunnen vieren. Met de klimaatcrisis hoog op de agenda is het soms lastig laveren tussen verwennerij en spaarzaamheid. We kunnen er niet onderuit om bewustere keuzes te maken.

Duurzame(re) ideetjes
De verleiding is groot om de héle verlanglijst van je kind in huis te halen. Maar:
– Shop ook items die je kind toch al nodig heeft, zoals voetbalsokken, thermokleding, een pyjama of een muts.
– En kies voor items waar je kind lang plezier van heeft, zoals een mooie set kleurpotloden, een bordspel of een fijn (voor)leesboek.
– Of geef een beleving in plaats van spullen, maak bijvoorbeeld zelf een tegoedbon voor een uitje naar de bioscoop of een pretpark.

Recycle tips van thegreenlist.nl
Als íemand nadenkt over een ‘groenere’ pakjesavond, dan is het Saskia (zie foto) van thegreenlist.nl. Op Instagram doet ze dagelijks verslag van haar zoektocht naar een duurzamer leven. Op 10 november stond haar oproep aan alle hulp-sinten in Trouw: ‘Koop cadeaus tweedehands of duurzaam want het mooiste cadeau dat je kinderen kunt geven is een toekomst op een gezonde en veilige planeet.’ Hoe vind je die tweedehands cadeaus? Lees haar blogpost voor tips en inspiratie!

Investeer ook in een duurzame relatie met je kind
Onze Kletsboeken zijn een hulpmiddel om aandacht te geven aan (de binnenwereld van) je kind. Bouwen aan een sterke connectie is ook super duurzaam! Daarom ook een paar cadeautips uit de Kletscollectie:
– Samen kletsen met mama, papa, oma of opa in Duoklets (6-12)
– Samen de dag doornemen met Slaapklets voor kleuters (4+) of Slaapklets (6+).
– Samen ontspannen met yogaoefeningen uit Relaxklets (2 – 99+).
– Samen kwartetten en dikke pret met Familieklets (6 – 99+).
– Samen de leukste opdrachten doen in Kletspocket (6+).

Fijne feestdagen!