Feedback Emotieklets

In het voorjaar van 2022 verschijnt Emotieklets (168 pagina’s). We maken dit boek samen met kinderpsycholoog Tischa Neve. Onze missie: kinderen en hun ouders/begeleiders helpen om emoties beter te leren kennen, beter te begrijpen en er beter mee om te kunnen gaan, zonder dat emoties weggestopt of gesust worden.

10 Eilanden

In Emotieklets gaan kind en ouder of begeleider samen aan de slag. Deel 1 is om (voor) te lezen, met als belangrijkste boodschap: alle emoties mogen er zijn. Dit wordt geïllustreerd met een eilandenkaart. Je kunt gaan vliegen over de eilanden en vragen aan je kind ‘Op welke eilanden ben je vandaag geweest?’.

In deel 2 wordt per eiland verder ingezoomd op de emoties. Elk hoofdstuk bestaat uit speelse vragen en opdrachten waardoor een kind zijn eigen emoties beter leert kennen. Waar voel je angst in je lijf? Wat maakt jou blij? Wat is er goed aan boos zijn? Wat kun je leren van verdrietig zijn? Welk zinnetje kan papa of mama zeggen als jij verdrietig of boos bent? Het boek staat vol ideetjes wat je kunt doen op moeilijke momenten. Door deze helpende activiteiten uit te gaan proberen, ervaar je wat werkt en kun je met je kind een persoonlijke gebruiksaanwijzing maken. Praktische tips helpen ouders om de zoektocht van het kind beter te begeleiden. In deel 3 staan een paar handige lijstjes om elke keer opnieuw te gebruiken.

Het boek is geschikt voor jong en oud (4 tot 99+). Met de kleintjes kun je emoties verkennen en met kinderen vanaf 6 jaar kun je emoties verder onderzoeken. In elke leeftijdsfase van je kind ontdek je weer nieuwe inzichten. En voor volwassenen geldt: je bent nooit te oud om te leren!

Wil jij samen met je kind (vanaf 5 jaar) meelezen en je mening geven?
Je kunt kiezen uit de hoofdstukjes: Blij, Boos, Bang, Verdrietig of Mopperig. Er komen nog veel meer emoties aan bod in het boek, maar die zijn nog in de maak;-)
Mail bij interesse voor maandag 20 december naar info@gezinnig.nl o.v.v. ‘Feedback Emotieklets’. Vermeld de leeftijd van je kind en welk hoofdstuk je wilt uitproberen. Dan sturen wij je per mail het gekozen hoofdstuk en een korte vragenlijst toe. We ontvangen je feedback graag uiterlijk vrijdag 24 december.

Zee Vol Eilanden

 

Waarom kinderen (en ouders!) fan zijn van Slaapklets
5 succesfactoren >>