Emotieklets in de maak

Het stond al een lange tijd op onze wensenlijst en nu is het eindelijk zover. We gaan Emotieklets maken! Naar verwachting in maart 2022 verkrijgbaar.

Half september zijn we twee dagen in een hotel gedoken om de plannen concreet te maken. Voor deze titel werken we samen met kinderpsycholoog Tischa Neve. Onze missie met dit boek? Kinderen en ouders/begeleiders op een speelse manier wegwijs maken in de uitdagende wereld van emoties. We willen laten zien en ervaren dat alle emoties er mogen zijn, én leren hoe je ermee om kunt gaan zonder dat ze weggestopt of gesust worden. (Op de foto van links naar rechts: Michal, Tischa en Rianne.)

Vol inspiratie hoe we Emotieklets invulling willen geven, verlieten we de Veluwe. Het wordt een interactief boek voor kinderen en ouders om de wirwar van emoties beter te leren kennen, beter te begrijpen en er beter mee om te kunnen gaan. Een leerzaam en oplossingsgericht naslagwerk met speelse kletsvragen en -opdrachten en praktische tips. En ook de ‘dikste klets’ in onze collectie.

De ruime ervaring van Tischa op dit onderwerp en het kletsboeksucces van Gezinnig gaan ervoor zorgen dat het een uniek en behulpzaam boek wordt. De insteek is preventief: we willen het gesprek tussen ouder en kind stimuleren over emoties. Wat is er goed aan boos zijn? Wat maakt jou blij? Wat kun je leren van verdrietig zijn?

Het volledige productieteam bestaat uit Michal Janssen (educatief auteur), Tischa Neve (kinderpsycholoog en opvoedkundige) Sabine Wisman (creatief inspirator en illustrator), Juliette Verberne (grafisch ontwerper) en Rianne van Essen (oprichter/eigenaar Gezinnig).

Jouw tip in ons boek?
We nodigen je uit om met ons te delen wat voor jouw kind behulpzaam is bij heftige emoties. Hebben jullie speciale rituelen of tips uit ervaring wat werkt voor jouw kind om boosheid of verdriet te uiten? Hoe help je jouw kind als hij teleurgesteld of angstig is? We horen het graag, zodat we zoveel mogelijk helpende activiteiten kunnen benoemen in ons boek. Je kunt mailen naar info@gezinnig.nl ovv Tip Emotieklets.