Zin in het nieuwe jaar

Het jaar 2023 was voor mij een mooi jaar. Ik vierde dat mijn bedrijf 15 jaar bestaat en de wensenlijst – met wat ik allemaal nog wil maken en bereiken met Gezinnig – is onverminderd rijk gevuld. Laten we even terugkijken voordat we vooruitblikken.

In het voorjaar kreeg Gezinnig een nieuw logo. De dansende letters en smiling G’tjes representeren de speelsheid en het plezier wat ons merk brengt. De Engelstalige pay-off verklapt de internationale ambitie. In juni ging Gezinnig.com live. Via het platform Faire kunnen wederverkopers onze eerste Engels- en Duitstalige producten inkopen.

Er was een prachtige mijlpaal: er zijn inmiddels meer dan 250.000 kletsboeken verkocht. Duizenden momentjes van een glimlach en mooie gesprekjes. Zó tof dat we met onze boeken zoveel kinderen en ouders blij kunnen maken. Heb jij een favoriet? Deel je ervaring door een review te schrijven, dat waarderen we zeer. Benieuwd wat de succesnummers zijn? Ook dit jaar weer met stip op nummer 1: Slaapklets. Gevolgd door Slaapklets voor kleuters, Emotieklets, Relaxklets en Lijfklets.

Dit jaar nieuw verschenen: Kletskwartet, een groene Checkpad, magneetsets in drie kleuren, stickersets (dagplanning, weekplanning en schooltaken) én Lijfklets, een nieuw kletsboek over een belangrijk thema. Met dit boek helpen we ouders op het gebied van de seksuele opvoeding. Van je lijf leren kennen tot verliefdheid en van grenzen aangeven tot rolpatronen. We ontvangen te gekke reacties waar we superblij mee zijn: “Het is zoooooo’n succes! Wat een slim, lief, fijn, inclusief en grappig boek. Dank voor het schrijven en maken.”

In oktober was het moment om de slingers op te hangen voor het 15-jarig bestaan van Gezinnig. Op de socials vierden we 15 dagen feest met elke dag een winactie. Ook verscheen de 4e editie van ons Kletsmagazine. Een tijdschrift vol inkijkjes in alle boeken en daarmee een ideale kennismaking met de Kletscollectie. Je krijgt momenteel een exemplaar cadeau bij elke bestelling (t/m 31 december) en professionals kunnen bij ons gratis Kletsmagazines aanvragen.

Volgend jaar verschijnt een nieuwe weekplanner. Begin dit jaar hielden we een uitgebreid onderzoek onder onze weekplanner gebruikers. De resultaten dienden als input voor het ontwerpproces. We zitten nog volop in de ontwikkelfase. Hier kun je meer lezen over het ontwerp van Weekpeek. En in februari lanceren we Offllineklets: leuke dingen doen zonder scherm.