Werk-privé plezier

Gezinnig is als co-creator betrokken geweest bij de totstandkoming van de ‘koerskaart werk- privé plezier’. Een grote kaart met vragen die inzichtelijk maken wat voor jou nodig is om tot een betere of prettiger balans te komen. Je begrijpt, een onderwerp dat wij met hart en ziel ondersteunen!

In 2014 zet Career & Kids eigenaar Annemie Schuitemaker de eerste stappen om een koerskaart te maken over de werk-privé balans. Vijf jaar later is haar wens vervuld. Op maandag 16 september 2019 ontvangen alle co-creators (Universiteit Utrecht, ABNAMRO, Schiphol, Scrub the mind, Gezinnig, Lidl, Mundo, BV Familie en CZ) een eerste exemplaar. Ik krijg de koerskaart uitgereikt door Jenny Badreddine van Career & Kids (zie foto).

De Koerskaart is ontwikkeld om het onderwerp werk-privé plezier bespreekbaar te maken. Dit instrument draagt bij aan de wens van Annemie dat werk en privé combineren vanzelfsprekend is. “Het belang en de actieve inzet van het thema werk-privé balans binnen organisaties ter voorkoming van verzuim, verlagen van stress en vergroten van werkplezier is inmiddels bekend. Het belangrijkste is en blijft de dialoog tussen mensen, zowel thuis als op de werkvloer. Daarom hebben we de Koerskaart ontwikkeld, in co-creatie met diverse werkgevers en belangenorganisaties.” 

Bedrijven kunnen de koerskaart met of zonder begeleiding inzetten. Deelnemers zijn in groepen van 4 tot 8 personen twee uur lang in gesprek over het thema van werk-privé balans naar werk-privé plezier en bepalen hun eigen vervolgstappen. Meer informatie vind je op careerandkids.nl. De kaart is te koop via dekoers.nl.