Speciale voorleesverzoekjes

‘Mam, wil je vanavond weer een verhaal vertellen over de hondjes?’ Mijn kinderen waren dol op zelfverzonnen verhaaltjes. Nu hebben we een boek gemaakt waarmee je op weg wordt geholpen en waar volop ruimte is voor zelfverzonnen elementen en verhaallijnen.

Er was een periode dat mijn zoontje (toen een jaar of 6) de veiligheid opzocht van zijn grote zus (zij was toen 9 jaar) en op een matrasje in haar kamer sliep. Ik las voor uit de leukste kinderboeken maar favoriet waren zelfverzonnen verhaaltjes. Ooit verzon ik een verhaal over vier honden: Zwartje, Grijsje, Witje en Regenboogje. Dat viel zo in de smaak dat ik soms verzuchte dat ik er nooit aan begonnen was, want keer op keer moest ik weer nieuwe avonturen verzinnen. Veel vermoeiender dan een voorleesboek.

Jaren later – dit voorjaar om precies te zijn – kwam Michal, de schrijfster van de kletsboeken, met een idee. Ze had een paar voorleesverhalen geschreven waar allerlei namen en details ontbraken zodat je op een interactieve manier kon voorlezen en je je kind(eren) uitdaagt creatief mee te doen. Wat een te gek idee! En wat had ik zo’n boek graag gehad toen mijn kinderen kleiner waren. Een plan voor een titel had ze ook al: Het halve boek. Een verzin-het-zelf-voorleerboek vol verhalen met ‘gaten’.

Via Facebook hebben meer dan 30 gezinnen een verhaal proefgelezen. We kregen razend enthousiaste feedback. Het stimuleert de fantasie en het zorgt voor leuke interactie samen. Vervolgens aan onze grafisch vormgever Juliette de schone taak er iets moois van te maken zonder afbeeldingen. Je moet immers je eigen beeld maken van hoe dingen eruitzien.

Dit najaar arriveerden de pallet met dozen vol halve boeken. Altijd weer een magisch moment een exemplaar in m’n handen te nemen. De kleur van het omslag knalt eraf. Missie geslaagd! De verhalen van Michal zijn afwisselend en geschikt voor een brede leeftijdsgroep van 5 tot 11 jaar. Leuk voor jongens en meisjes. Leuk voor thuis en op school of de opvang.

Verzin-het-zelf voorleesboek
Shop hier Het halve boek >>
14,95
Lees meer overInvulboek voor kind en ouder
13,95