Reacties testpanel Emotieklets

Ons nieuwste kletsboek Emotieklets is naar de drukker! In maart verwachten we in verkoop te gaan. In december hebben 30+ ouders met hun kind(eren) een paar hoofdstukjes uit Emotieklets getest.

De feedback was nuttig en complimenteus. We hebben hier en daar lettertypes aangepast om de leesbaarheid voor kinderen te verbeteren. En we hebben een aantal lijstjes ingekort zodat de aandacht er goed bij blijft. Verder waren we vooral behoorlijk onder de indruk van de prachtige reacties die we ontvingen. Lees je mee?

 • Mooie opening voor een gesprek. Booseiland en Blijeiland houder we erin! – Sanne (zoon 6 jaar)
 • Het eilandhoppen is een goede keuze. Je kunt kiezen over welke emotie je wilt praten en hopt naar dat eiland. Ook binnen de emotie kun je aan eilandhoppen doen. Je pikt de opdracht eruit waar je (samen) zin in hebt. – Maartje (dochter 6 jaar)
 • Mijn zoon geeft het boek een 10. Leuke vragen en opdrachtjes! Voor ouders is het een mooie leidraad om je kind te begeleiden, maar ook te leren dat verdriet er mag zijn. Ik denk als we dit vaker doen, dat we nog beter kunnen onderzoeken wat verdriet betekent en hoe we hier mee om kunnen gaan. – Anne (zoon 8 jaar)
 • De tips voor wat je kunt doen als je boos bent, waren heel behulpzaam. Mijn dochter koos twee dingen die ze een volgende keer wou proberen en het hielp al. Leuk dat ze nieuwe (constructieve) manieren vond om met haar boosheid om te gaan. – Sarah (dochter 9 jaar)
 • Heel leuk om een gesprek op gang te krijgen en een kijkje in haar belevingswereld te krijgen. Ik kon ook mooi doorvragen en het leverde uiteindelijk een zelfbedacht troostdansje en vreugdedansje op! – Shyrin (dochter 6 jaar)
 • Het is een aaneenschakeling van oefeningen met tips, informatie en handvatten voor zowel kind als ouder/verzorgen. Dat vind ik goed gedaan. Het betrekt het kind op een speelse manier, dat is fijn en maakt het interessant voor het kind. – Jorie (zoon 6 jaar)
 • Mijn dochter vond het fijn, omdat je leert waar je angst zit en je erover praat met je ouders. Ik vond het ook fijn om te horen waar ze mee zit en hoe je dit gericht kunt aanpakken. Zeer leuk om samen te doen. – Chantal (dochter 10 jaar)
 • Het is mooi om met mijn kind een diepgaand gesprek te hebben. Mijn zoon gaf na het hoofdstuk bang aan dat hij zich opgelucht voelde om samen dit te delen. – Wendolijn (zoon 6 jaar)
 • Ik vond het best spannend om met mijn kinderen over angst in gesprek te gaan. Ik was bang dat ik iets zou aanwakkeren of dat het groter gemaakt zou worden dan nodig is. Maar na het lezen was deze spanning weg. We hebben gelachen over de verschillende angsten die wij hebben, gepraat over wanneer een angst reëel is en op welke manier we elkaar kunnen helpen als we bang zijn. – Diana (dochter 8 en zoon 11 jaar)
 • Ik vind de tips voor ouders erg prettig. Omdat ze zo concreet zijn. Je weet sommigen dingen eigenlijk wel, maar het is fijn om dan een simpele tekst te krijgen wat je kan zeggen. – Anneline (dochter 5 jaar)
 • We hebben genoten van Emotieklets! Fijne manier om een leuk gesprekje aan te knopen en ook wel een eyeopener. Mijn dochter benoemde dingen die ik niet wist en waar we wel samen aan kunnen werken. Je zou denken dat je je dochter door en door kent, maar af en toe kwamen er verrassende antwoorden. – Wendy (dochter 9 jaar)
 • Het creëert een samen gevoel. Gaf aanleiding tot veel gesprek, meer van bijvoorbeeld Slaapklets. – Annemarie (dochter 8 jaar)
 • Je komt met je kind tot gesprekken waar je anders alleen tijdens de ‘strijd’ over praat. – Loes (zoon 12 jaar met ASS)
 • Het is fijn dat je even één op één tijd kan doorbrengen. Het is een praktisch boek en leuk om door te nemen met je kind. – Hester (zoon 8 en dochter 7 jaar)
 • Mopperig is geen leuk onderwerp, maar het is wel heel leuk gedaan in dit boek. We hebben veel geleerd. Dit is een heel ontspannen manier om een lastige emotie bespreekbaar te maken. – Romy (zoon 9 en zoon 12 jaar)