Radboudumc gaat kletspakketten uitdelen

Vandaag was de kick-off van een mooi project bij het Radboudumc. Ouders die langdurig in het ziekenhuis verblijven ontvangen voor hun kinderen een Kletspakket met een speciaal boekje: Ziekenhuisklets.

Begin dit jaar kregen we een telefoontje van het Radboudumc. Verpleegkundig consulenten van de afdeling hematologie vroegen onze medewerking om iets te maken voor kinderen wiens vader of moeder langdurig in het ziekenhuis wordt behandeld. Iets waardoor kinderen worden uitgenodigd hun emoties te uiten, hetgeen vaak lastig is doordat alles overschaduwd wordt door de ziekte van de ouder.

Wat een mooi plan. En wat goed dat een ziekenhuis oog heeft voor de kinderen van patiënten. Deze eervolle samenwerking heeft geresulteerd in Ziekenhuisklets. Een invulboek voor kinderen met een ouder in het ziekenhuis (6+). Het was bijzonder om dit samen met de enthousiaste mensen van de afdeling Hematologie te ontwikkelen.

Op donderdag 13 december 2018 was de presentatie van dit nieuwe initiatief in een koffiekamer vol geïnteresseerde verpleegkundigen en artsen. Ouders die langdurig in het ziekenhuis verblijven voor een behandeling, ontvangen vanaf nu een ‘kletspakket’ voor hun kinderen. Een vrolijke box met waardevolle inhoud: informatiebrochures, het boek Slaapklets én natuurlijk het boekje Ziekenhuisklets. Op de foto de dames van de werkgroep binnen Radboudumc met Michal Janssen (auteur kletsboeken) en Rianne van Essen (uitgever kletsboeken).

Ziekenhuisklets telt 28 pagina’s en is ook in onze webshop te koop voor €6,95. Een mooi gebaar voor al die kinderen met een papa of mama in het ziekenhuis. 

Invulboek voor kinderen met een ouder in het ziekenhuis
Shop hier Ziekenhuisklets >>
6,95
Lees meer overDit dagboek helpt ook om gevoelens te delen.
14,95