Publicatie Checkpad in Trouw

Dagblad Trouw testte de Checkpad. Journalist Robert Visscher, vader van twee kinderen van 5 en 8 jaar, nam de proef op de som. Vandaag publiceert hij zijn bevindingen in de weekendbijlage met als eindconclusie: ‘Ik test voor deze krant al jaren allerlei producten, maar niet eerder zorgde een vinding voor zo’n grote verandering. De stressvolle, drukke ochtendspits met veel gehaast is nu veel rustiger met meer tijd voor gesprekken. En iedereen weet waar hij aan toe is.’ We zijn uiteraard hartstikke blij met deze publicatie, en vooral blij dat er wéér een gezin is waar de ochtendspits soepeler verloopt!

Hieronder het volledige stuk of lees het artikel op de site van Trouw

“De ochtend verloopt bij ons thuis niet altijd vlekkeloos. Vooral de jongste van vijf jaar oud, houdt de boel vaak op. Dan weer eet hij heel traag zijn boterhammen op, een andere keer weigert hij zichzelf aan te kleden. Ondertussen moeten we de oudste van acht helpen herinneren aan zijn gymtas.

Wij zijn niet het enige jonge gezin met dit soort spanningen tijdens de ochtendspits. Juist dan is het hectisch, omdat iedereen nog slaperig is en er veel tegelijkertijd moet gebeuren. Dat is de reden dat het bedrijf Gezinnig de Checkpad bedacht: een langwerpige dagplanner waarop je met magneetjes aangeeft welke taakjes iemand moet doen, zoals tandenpoetsen, onder de douche gaan, boterham eten, schoenen aantrekken. Je kunt zelf kiezen welke van de 54 magneetjes relevant zijn.

Wij kiezen acht icoontjes, niet alleen voor het ochtendritueel maar voor de hele dag. Met magneetjes maken we ze vast op de Checkpad: eerst een knuffel, dan een boterham, vervolgens aankleden, schoenen aandoen, dan avondeten, in bad, tandenpoetsen en naar bed. Wanneer je een taak voltooit, mag je deze ‘checken’ door het schijfje naast het icoontje op blauw te draaien.

Onze jongste zoon herkent direct de plaatjes. Hij snapt beter wat er van hem verwacht wordt. Hij doet alleen nog af en toe moeilijk over het aankleden, waardoor het hem nog niet lukt om alles te checken op een dag. De tweede week zien we een grote verandering. Hij doet opeens alles zelf. Hij neemt de Checkpad zelf mee, draait aan de schijf als hij iets heeft gedaan. Bijna twee maanden later is dit nog steeds het geval.

Ik test voor deze krant al jaren allerlei producten, maar niet eerder zorgde een vinding voor zo’n grote verandering. De stressvolle, drukke ochtendspits met veel gehaast is nu veel rustiger met meer tijd voor gesprekken. En iedereen weet waar hij aan toe is.”