Opvoedhulp van Tischa Neve

Gezinnig verdiept zich al meer dan tien jaar in de gezinshektiek en we hebben veel geleerd over opvoeden. Maar wij zijn geen psycholoog of opvoedkundige. Daarom werken we graag samen met professionals op dit vakgebied. Bij voorkeur personen die – net als wij – de boel realistisch en praktisch benaderen. En dat brengt ons bij Tischa Neve.

‘Eigenlijk weten we allemaal wel wat werkt en wat je beter kunt laten.’ aldus Tischa. ‘Het punt is alleen dat we in de hectiek van alledag, lang niet altijd handelen zoals we eigenlijk zouden willen. Dat is niet erg. Er is geen perfecte manier van opvoeden. Bovendien: hoe goed jij het ook doet, kinderen moeten ook gewoon strijd maken, grenzen opzoeken en af en toe heel onredelijk boos zijn. Dat hoort bij groot groeien en dat zorgt ervoor dat ze kunnen oefenen. Maar soms, soms is opvoeden gewoon even pittig en moet je doorbijten en is wat hulp en inspiratie heel fijn.’

Tischa is regelmatig te zien in de media, geeft lezingen door het hele land, schrijft boeken, ontwikkelt online cursussen en je kunt met haar skypen. Allemaal te vinden in de opvoedwinkel op haar site.

Online opvoedcursussen
Tischa heeft online cursussen ontwikkeld rond thema’s waar ze de meeste vragen over kreeg. Het voordeel van zo’n cursus: je volgt de cursus in je eigen tijd en tempo en je krijgt persoonlijke ondersteuning via een besloten Facebookgroep. Dit zijn de onderwerpen en hier lees je meer over de online opvoedcursussen.

  • Afspraken maken. Voor als je graag wilt dat je kinderen beter luisteren en meewerken. Dat je minder als politieagent rondloopt en dat het soepeler loopt.
  • Help, ik ontplof. Voor als je graag rustig(er) wilt reageren op de buien van je kind. Of je niet weet hoe je zonder dreigen en straffen met je boze kind kunt omgaan.
  • Weer gezellig aan tafel. Voor als je al van alles hebt geprobeerd en niks lijkt te werken. Zodat je zelf meer kunt genieten en aan eten toekomt.

Boeken
Tischa’s boeken staan vol eyeopeners en tips om opvoeden leuker en makkelijk te maken. 
– Inspiratieboek leuker en makkelijker opvoeden (128 pagina’s). Opvoeden is leuk, maar een hele ontdekkingsreis. Geen kind is hetzelfde en dan heb je ook nog je eigen emoties: kinderen kunnen veel bij je losmaken. Soms is het moeilijk om je geduld te bewaren en creatieve oplossingen te bedenken. Bij al die uitdagingen kunnen we wel wat inspiratie gebruiken. En dat is precies wat dit boek doet. Het is géén opvoedmethode en niet bedoeld om je te vertellen hoe het moet, maar een boek vol inspiratie met opdrachten, oefeningen en praktische tips die je direct in de praktijk kunt brengen.
– Inspiratieboek Pubers zijn leuk (149 pagina’s). Pubers zijn leuk. Zeker als je ze begrijpt. Hoe kom je samen die pittige periode makkelijker door? Met de puberteit begint het losmaken en loslaten. Juist dan heeft je kind jouw sturing, hulp, meedenken en steun meer dan ooit nodig. Dat is een hele uitdaging. Dit boek helpt om je puber te begrijpen en in contact te blijven. Je leert en ervaart hoe je door samen te werken vanuit contact en verbinding lastige situaties kunt voorkomen en oplossen, hoe je omgaat met lastig gedrag en hoe je een puber eigen verantwoordelijkheden kunt geven. 

Skype consult
Loop je tegen vragen aan over het opvoeden van je kind? Stel je vraag dan tijdens een persoonlijk skype-gesprek.