Meedenken nieuw kletsboek

Wil jij meedenken over de titel voor een nieuw kletsboek? Gezinnig werkt samen met pedagoog Belle Barbé (foto) aan een kletsboek dat ouders gaat helpen bij de seksuele opvoeding.

Het wordt een invulboek voor kinderen van 6 tot 9 jaar om zonder schaamte te praten over je blootje, gender, verliefdheid, grenzen aangeven, gezinsvormen, hoe baby’s worden gemaakt en nog veel meer. We stellen je graag een paar korte vragen, en zijn benieuwd naar de antwoorden. Hier vind je de link naar de mini-enquête.

UPDATE 12 april

De enquête is inmiddels gesloten. In totaal ontvingen we antwoorden van 160 respondenten. Ruim de helft is bekend met de kletsserie van Gezinnig. De overgrote meerderheid heeft 1 of meerdere kinderen. Bijna iedereen geeft aan nieuwsgierig te zijn naar de inhoud van dit nieuwe kletsboek. We gaven drie titelsuggesties. Een korte samenvatting van de reacties:

12% geeft de voorkeur aan ‘Seksklets’. Deze titel is duidelijk, toegankelijk en grappiger dan de andere titels. Goed om er niet omheen te draaien. Maar veel respondenten geven aan dat deze titel minder goed past bij de beoogde leeftijd (6-9 jaar), het zou een geschiktere naam zijn voor een boek voor oudere kinderen. Een ander punt wat veel terugkomt is dat het boek over veel meer gaat dan alleen seksualiteit, dus het dekt de lading niet.
37% kiest voor ‘Blij met je lijf klets’. Deze titel klinkt vriendelijk, maakt nieuwsgierig en draagt een positieve boodschap uit, maar het impliceert mogelijk dat blij zijn de norm is.
51% geeft de voorkeur aan ‘Lijfklets’. Deze titel bekt lekker. Kort en duidelijk. Deze titel is neutraler en omvat veel meer, het geeft ruimte aan zowel seksuele voorlichting als praten over je lijf. Een moeder schrijft: ‘Mijn dochters toonden tussen 6 en 9 jaar nog geen interesse in seks. Wel in hun lijf en dat van het andere geslacht.’
Resumé: de titel voor ons nieuwste kletsboek is geboren, we kiezen voor Lijfklets.

UPDATE 20 april

Wij zijn druk aan het schrijven en schetsen. Vind je het leuk om binnenkort een paar pagina’s te testen? Stuur dan een mail o.v.v. Proeflezen Lijfklets naar info@gezinnig.nl.