Leesplezier!

Bij ons thuis is het traditie om in de Kinderboekenweek de kinderen mee te nemen naar een gespecialiseerde kinderboekwinkel, daar mogen ze allebei een nieuw boek uitkiezen. Omdat het heerlijk is daar rond te struinen en om ze wat boekenliefde mee te geven in de opvoeding.

Ook al gaan we met regelmaat naar de bibliotheek, ik vind het leuk om ze af en toe een nieuw, eigen boek cadeau te doen. Wat vervolgens vaak weer aan vriendjes of vriendinnetjes wordt uitgeleend. Ik heb er een die de hele bieb opvreet (m’n dochter) en een die wat laat op gang komt met het leuk vinden van lezen (m’n zoon). Op vakantie heeft Briefgeheim van Jan Terlouw z’n ogen geopend, dat vond hij een mooi en spannend boek. We zijn ook fan van voorlezen. Grappige boeken waren hier favoriet, zoals de serie van Dummie de mummie. Als ik er een avondje niet was en mijn partner had voorgelezen uit Dummie, dan las ik zelf het deel wat ik gemist had, zo leuk vond ook ik die boeken.

Om het lezen te stimuleren en om even na te praten over een boek hebben wij Boekenklets gemaakt. Een vrolijk formulier met vragen en opdrachten over het boek dat je hebt gelezen. Er is een variant voor prentenboeken met vragen als: Was het een leuk boek? Komen er kleuren, dieren of cijfers in voor? Hoe vaak past het boek in jouw lengte? Wat vond je de mooiste bladzijde? En er is een variant voor leesboeken met vragen als: Over wie of wat gaat het boek? Vond je het een leuk boek? Welke vraag zou je aan de schrijver willen stellen?
Gratis te downloaden op onze site, maak zoveel printjes als je wilt!