Kletsworkshops door het hele land

Gezinnig gaat op toernee tijdens de Kinderboekenweek 2016. Ontdek (meer over) onze kletsboeken tijdens onze workshops bij een aantal mooie boekhandels. Het thema dit jaar is ‘jong en oud’. Dus hebben we een speciale Opa- en omaklets! gemaakt. Deelnemers krijgen die mini-editie cadeau. Je bent van harte uitgenodigd. Helemaal leuk: Vraag een grootouder mee te gaan met je kind naar onze kletsworkshop.

Tijdens de Kinderboekenweek gaan we (Michal Janssen, educatief auteur, en Rianne van Essen, oprichter en eigenaar van Gezinnig) leuke workshops geven. We vertellen over hoe wij de kletsboeken bedenken en we gaan actief aan de slag met een quiz en leuke opdrachten.

Iedereen ontvangt een speciale mini-editie van Opa- en Omaklets! en we verloten een exemplaar van het kersverse Slaapklets deel 3. De workshop is leuk voor kinderen vanaf 6 jaar + hun (groot)ouders. Het is op basis van vrije inloop, je hebt geen entreekaartje nodig.

Hier kun je ons ontmoeten:
woensdag 5 oktober van 16.00 tot 17.00 bij Waanders in de broeren, Achter de Broeren 1-3 in Zwolle
donderdag 6 oktober van 16.00 tot 17.00 bij de Kinderboekenwinkel, Rozengracht 34 in Amsterdam
zaterdag 8 oktober van 11.00 tot 12.00 bij de Kleine Kapitein, Botersloot 173 in Rotterdam
donderdag 13 oktober van 16.00 tot 17.00 bij Boekhandel Los, Nassaulaan 33, Bussum

Na afloop van onze toernee noteerde Michal Janssen een korte impressie:

Neem vooral je opa en oma mee, hadden we van tevoren gezegd. Want het thema ‘Voor altijd jong’ paste perfect bij de opdrachten die wij hadden uitgekozen voor ons kletsuurtje. Want als je moet kiezen tussen ‘er loopt altijd een varken achter je aan of er zit altijd een papagaai op de schouder’, maakt het niet uit of je nu 8 of 65 bent!

Zo ontstonden de leukste gesprekjes. Op de vraag ‘Heb je weleens eten verstopt?’ biechtte een oma tot groot plezier van haar kleindochter op dat ze weleens rode kool in het laatje onder haar bed verstopte. Gelukkig gaven de kinderen goed advies: ‘Je kunt je eten gewoon laten liggen als je het niet lust hoor!’ Of je verstopt broodkorstjes in je poppenhuis, giechelde een meisje.

Er werd niet alleen gekletst: de opa’s en oma’s trakteerden hun kinderen op een heerlijke rugmassage en de kinderen mochten met pen een heuse tattoo op opa of oma tekenen. Een toffe opa die zijn mouwen opstroopte en zonder aarzelen een giraffe op zijn arm liet tekenen door zijn glunderende kleindochter. Iedereen kreeg ook de mini-editie Opa- en omaklets! cadeau. Met interviewvragen (‘Opa, wat wil jij heel graag aan mij leren? En wat wil je van mij leren?’ ‘Ben ik een hippe oma?’) en een pagina vol vragen voor de mooiste herinneringen (Wat is het gekste wat we samen gedaan hebben?).

Tot slot hielden we op alle locaties een prijsvraag: wie verzint een mooie vraag of opdracht die wij in een volgend boek kunnen gebruiken? Daar moest even over nagedacht worden, maar de kinderen lieten zien dat ze behalve het beantwoorden van vragen ook goed zijn in het bedenken van vragen. ‘Hoe zou het zijn als al je lego-poppetjes levend worden?’ ‘Kun je met je armen een hartje maken?’. En zo gingen we allemaal blij naar huis: ik met een hoop nieuwe vragen, de kinderen met rode wangen van het kletsen (en een paar winnaars met het nieuwste boek: Slaapklets deel 3) en de opa’s en oma’s met hun armen onder de tattoos!