Kletsen met aandacht

Afgelopen weekend stonden we op het inspirerende Flavourites Live. Een evenement waar je heerlijk kunt rondstruinen langs pop-up webshops, lekkere eetstalletjes, leuke workshops en je kunt er naar hartelust – je decembercadeautjes – shoppen. Dit jaar was Annet met haar Mobiele Aandachtschenkerij onze eregast. Dat was een schot in de roos.

We delen de missie van aandacht geven. Gezinnig doet dat onder meer met kletsboeken en Annet schenkt thee met aandacht. Dat leverde mooie gesprekken op en wij vonden het fantastisch om onze bezoekers op die manier extra aandacht te geven. Een paar hoogtepunten.

  • Op vrijdag stond Tischa Neve achter de kassa. Je kunt haar niet blijer maken dan cadeautjes te laten inpakken. Helemaal leuk om haar eigen, net verschenen boek Pubers zijn leuk van een pakpapiertje te voorzien. Ze signeerde enkele exemplaren en maakt veel moeders blij met haar praktische tips om in gesprek te blijven met hun puber.
  • Een ware eye-cather die veel emoties opriep was het latje. Een (door Annet) handgemaakt latje, als broche op een kaart, met de tekst: Voor jou mama, om lager te leggen. Er braken veel glimlachen door en af en toe vloeide er een traan. Want ja, soms leggen we die lat natuurlijk véél te hoog… Niet alleen bij Flavourites te koop, we hebben ze ook aan ons online assortiment toegevoegd.
  • Tijdens de live-ontmoetingen met de Checkpad waren de superlatieven niet van de lucht. Briljant. Geniaal. Eén dame zei met een twinkeling in haar ogen: Ik zie mogelijkheden!
  • Op vrijdagochtend nog hoge stapels taalkwartetten in diverse talen, in de middag al behoorlijk geslonken. Hadden we maar meer voorraad meegenomen. Inmiddels is de voorraad online weer aangevuld, dus kies de gewenste taal en stop ‘m alsnog in de zak van Sinterklaas.
  • Op zaterdag konden enthousiaste kletsboek-gebruikers Michal Janssen, de schrijfster van de kletsboeken, ontmoeten. Dat vonden ze maar wat leuk. En de dames die onze kletscollectie nog niet kenden kregen van haar uiteraard de best mogelijke uitleg! Meest verkocht dit jaar: Slaapklets en Tafelklets.
  • We voerden fijne gesprekken over het moederschap, de opvoedingsuitdagingen en we kregen regelmatig de vraag of we niet iets konden bedenken hoe om te gaan met schermtijd. Daar gaan we in het begin van het nieuwe jaar een brainstorm aan wagen.
  • Last but not least vermelden we de Onder je kussen kaartjes. Een doosje met kaartjes waarop je kunt schrijven wat je waardeert aan je kind en dan stop je het kaartje een nachtje onder het kussen voor het slapen gaan. Zó lief om te horen dat moeders die het kennen en gebruiken vertelden dat hun kind soms na weken een al gebruikt kaartje pakte omdat ze die nog een nachtje onder hun kussen wilden leggen.

De exacte data van de volgende editie zijn nog niet bekend, maar wat wél vaststaat: Gezinnig is er zeker weer bij!