Investeren in je relatie

Niet genoeg aandacht voor elkaar? Meer ruzie dan seks? Een relatiedip na de komst van kinderen is niet uniek.

Een relatiedip na de komst van kinderen is niet uniek. De valkuilen liggen op de loer in de spitsuurjaren. Hoe heerlijk zou het zijn om op een knop te kunnen drukken waardoor je relatie een boost krijgt. Die knop bestaat. Caroline Franssen van de Relatie Academie heeft diverse e-courses ontwikkeld waarin je online opdrachten uitvoert met je partner. Op haar site levenskunst vind je onder meer:

e-course Huishouden zonder ruzie en gezeur (€45.00)
In zes weken word je via een gestructureerde opbouw meegenomen in het vorm geven van jullie huishouden. Door de duidelijke oefeningen gaan jullie beter samenwerken en maken jullie in overleg een goede taakverdeling die echt bij jullie past.
week 1. Positief denken in je relatie – Van klagen en ontkennen naar constructief iets aan de orde stellen.
week 2. De ideale relatie – Hoe ziet jouw ideale relatie eruit? Gebruik je volle verstand om de route uit te stippelen die daar naartoe leidt.
week 3. Tijd goed benutten – Geniet van de tijd die je samen hebt. Leer de juiste keuzes te maken. Ga doen wat jullie echt belangrijk vinden. 
week 4. Doel van jullie relatie – Bepaal samen het doel van jullie relatie. Zodat jullie met plezier en gemak kunnen bereiken wat je wilt. 
week 5. Samen om de tafel – Leer samen of als gezin constructief met elkaar praten. Dat zorgt voor onderling begrip. 
week 6. Verdieping – Uitdagende opdrachten die je op je koers houden.

e-course Geweldig Communiceren in je relatie (€45.00)
Krijgen jullie makkelijk ruzie als jullie iets bespreken? Leer in deze cursus om naar elkaar te luisteren en met elkaar te praten. Een goede relatie staat of valt met echte aandacht voor elkaar. Ook aandacht voor elkaars ziele-roerselen, gevoelens, ergernissen en uitdagingen. Maar vaak praten we door elkaar heen en luisteren niet echt. De één voelt zich snel aangevallen als de ander onvrede uit. En misschien worden alle problemen ook wel gebracht als een verwijt, zodat het niet gek is dat je in de verdediging schiet. Dan ontstaat al snel een conflict. En als je probeert meteen oplossingen aan te dragen voor een gerezen probleem, stokt het gesprek vaak. Gevolg: je hebt wel gepraat, maar je voelt je geen van beiden gehoord. Zeker als gesprekken vaak uitlopen op ruzies, vermijd je om nog een gesprek met je partner aan te knopen. Daar kun je wat aan doen. Je kunt leren naar elkaar te luisteren en ook leren om te communiceren vanuit jezelf in plaats van in de vorm van een verwijt.

Het motto van relatiecoach Caroline Franssen luidt: Laat je relatie sprankelen. Over de e-courses vertelt ze: ‘De laatste jaren heb ik veel vragen gekregen rond wat je nu ‘zelf’ kunt doen om een betere relatie te krijgen. Heel lang heb ik gedacht dat ik mensen het beste kon helpen als ze bij mij op de praktijk kwamen. Het klopt dat ik dan op hun persoonlijke thema’s kan ingaan. Maar dat is lang niet altijd nodig. Veel relaties kunnen een stuk beter en harmonieuzer worden als mensen een aantal simpele stappen volgen. Die stappen heb ik bij elkaar gezet. Dus ik heb goed nieuws: iedereen kan vanaf vandaag zelf zijn relatie verbeteren.’