In de maak: weekplanner notitieblok

Een papieren planner in het digitale tijdperk? Ja hoor! Legio moeders vinden het heerlijk om notities te maken op papier. Lekker flexibel en je kunt die planner een centrale plek geven in huis. 

Een gezinsplanner of weekagenda is een must om overzicht te houden van afspraken en activiteiten. Speeldates, studiedagen, kinderfeestjes, bijeenkomsten op school, zwemles, eten bij de buren. Zelf had ik behoefte aan een stevige blocnote op de keukentafel waar je dingen noteert die je wilt onthouden of wilt doen, maar die nog niet echt in te plannen zijn. Van die klusjes en ideeën die je ergens die week wilt doen, zoals het kopen van een kaart, loodgieter bellen, paspoort vernieuwen, die eetafspraak maken met vrienden of een cadeautje kopen voor een partijtje van je kind.

De magnetische Weekplanner – die we al sinds de start van Gezinnig produceren en die vorig jaar een frisse restyling heeft ondergaan – is al jaren een groot succes. Ook de gratis printable ‘Gezinnig weekly’ werd enthousiast ontvangen. Dus de stap naar een papieren weekplanner is een logisch vervolg. Het ontwerp moest ruimte bieden om de planner multifunctioneel te kunnen gebruiken.

  • als gezinsplanner/weekagenda (wanneer is sport, tandarts of partijtje)
  • als klusjesschema (wie kookt, wie ruimt af en wie doet het konijn)
  • en als opvoedhulp (activiteiten inplannen: van brood smeren tot huiswerk maken)

Met Michal Janssen, de schrijfster van onze kletsserie, hebben we er ook een ‘snufje klets’ aan toegevoegd. Onderaan elke dag kun je de dag evalueren met een eenvoudige keuzevraag. Wat past het beste bij vandaag? Druk of rustig. Zonnig of grijs. Blij of boos. Dromen of praten. Over het waarom kun je dan weer lekker kletsen met je gezinsleden. Het artwork is van Juliette Verberne. Hij ligt nu bij de drukker en binnenkort gaan we in verkoop. We houden je via social media en onze nieuwsbrief op de hoogte!