Drie heerlijke vakantie activiteiten

Binnen of buiten. Met of zonder paraplu. In die zes weken vrij van school zoek je vast af en toe een leuke bezigheid. Daarom hebben wij drie tips verzameld. Of je nu op reis bent of thuis, er zijn altijd momenten waarop je denkt ‘wat zullen we eens gaan doen?’. Je kunt een luierdagje houden of een spelletjesmiddag organiseren of dit:

1. Pak een kletsboek
Dit is speelgoed in de vorm van een boek waar je eindeloos veel plezier aan beleeft. Kletsboek staat vol met verrassende vragen, leuke lijstjes en grappige testjes. Een voorproefje: Hoeveel keer heb je vandaag gelachen? Zou jij voor 1000 euro 10 konijnenkeutels opeten? Ben jij een kampioen in twijfelen? Zou je een dagje willen ruilen met de juf of meester? Wanneer heb je voor het laatst iemand geholpen? Heb je vandaag iets gegeten dat kraakt? Op de linker- en rechterpagina staan dezelfde vragen en opdrachten, je gaat er samen mee aan de slag en noteert allebei je eigen antwoorden. Zo ontstaan de leukste gesprekken!

2. Fotografie voor thuis of op reis
Maak eerst een lijst met 20 dingen die je kunt fotograferen. Zoals een dier (je konijn of de hond van de buren), je favoriete ontbijtje, een bloem of water waar je in kunt zwemmen. Ga dan op pad met smartphone of camera tot je ze allemaal voor de lens hebt gehad. Probeer ook eens een foto te maken vanuit een andere positie, ga bijvoorbeeld op je rug liggen en fotografeer omhoog of klim op een tafel en fotografeer naar beneden. 

3. Op ontdekkingstocht in eigen stad
Ga eens op stap om je eigen woonplaats beter te leren kennen. Kijk op kidsproof.nl voor leuke adresjes, ga eens langs bij de dichtstbijzijnde VVV of kijk welk zwemwater je nog niet eerder hebt bezocht bij jullie in de buurt.