De kracht van taal

Al meer dan tien jaar verdiept Gezinnig zich in onderwerpen die te maken hebben met gezinshectiek, ouderschap, planning en communicatie. We hebben veel kennis opgedaan, onderzoeken gelezen en tips gegeven. Ook zijn we continu met experts en klanten in gesprek. We namen een journalist in de arm om een reeks artikelen te maken zodat we al deze inzichten met jou kunnen delen! De artikelen zijn geschreven door Lenny Tamerus, een journalist met een scherpe blik, heldere pen én moeder van twee jonge kinderen.

Dit artikel zoemt in op de impact van de manier waarop we communiceren. De inzichten zijn behulpzaam voor minder gesteggel en meer begrip.

Iedere, nou ja bijna iedere, ouder heeft het wel eens. Precies op het tijdstip waarop je innerlijke energiemeter het nulpunt bereikt, weigert je kind mee te werken. Voor je het weet, geef je een snauw of sta je te schreeuwen dat HIJ-NU-ECHT-MOET-LUISTEREN. Het effect: tranen, een kind dat je de rest van dag mijdt en een dik schuldgevoel… Had je dat nou niet slimmer aan kunnen pakken? Ja, dat kan. Rianne van Essen van Gezinnig en Heleen den Hartog van How2talk2kids leggen uit hóe.

Lees het artikel in deze pdf.