Blozend het weekend in

‘Eindelijk is bij mij het kwartje écht gevallen.’ Dit (en nog veel meer, dus lees vooral verder) laat Esther ons weten nadat ze het boek Mini Mama Momenten heeft gekocht.

Natuurlijk ben ik blij als het lekker gaat met de verkoop van de boeken die Gezinnig uitgeeft. Ik maak een begroting en ik stel targets want er zijn flink wat mensen die (een deel van) hun boterham verdienen met Gezining. Maar mijn werkelijke doelstelling gaat een laagje dieper. Ik ben eigenlijk pas tevreden als de producten van Gezinnig met veel plezier en positief effect worden gebruikt. Een behoorlijk idealistisch streven, des te groter het feestje als ik van moeders hoor hoe blij ze zijn met de Checkpad of hun Kletsboek.

Vandaag ontving ik een reactie van Esther Krijgh over het boek Mini Mama Momenten‘Ik vind het boek helemaal geweldig. Eindelijk is bij mij het kwartje écht gevallen. Er werd vaak gezegd: zorg goed voor jezelf. Maar nu voel ik pas echt wat dat inhoudt! Ik had altijd een lijstje met hoe ik dingen anders wilde aanpakken: gezond eten, huis netjes, minimalisme, meer tijd en geduld met de kinderen. Ik dacht altijd: zodra dat goed is, voel ik me goed! Maar het is de omgekeerde wereld. Nu ik écht voor mijzelf zorg en voel wat ik nodig heb, werk ik als vanzelf heel mijn lijstje af, zonder dat ik daarbij stilsta. Eerder voelde ik daarover alleen maar frustratie, omdat het niet lukte. Er valt een last van me af, want nu weet ik dat ik niet meer naar mijn lijstjes hoef te streven. Alleen te vertrouwen dat dat komt.’

Je begrijpt, ik ben helemaal in m’n nopjes met deze feedback. Het is precies wat ik met Gezinnig wil bieden: concrete tools voor zelfzorg, planning en communicatie die helpen de gezinshektiek te trotseren. En natuurlijk ook dikke vette complimenten aan het adres van Annet de Vries, de auteur van Mini Mama Momenten. Haar aanpak en aanmoediging blijken spot-on. Ik ga blozend het weekend in en wens jullie ook een heerlijk, eigen bloos-moment!