Balans in schermgebruik

Op de Club van Relaxte moeders schreef Elsbeth Teeling het blog ‘Zo houd je een beetje balans in schermgebruik’ met 6 tips voor een betere schermtijd discussie. Dat willen we graag met jou delen.

Voor haar artikel gebruikte Elsbeth tips van Mindy Brooks (expert op het gebied van kids en family bij Google) en ze vroeg op insta hoe andere ouders het doen. Zo kwam ze tot zes tips.

  1. (Samen) afspraken maken. Op die manier communiceer je van tevoren over de grenzen en verwachtingen en je kunt altijd teruggrijpen op deze afspraken. Een afspraak is trouwens niet hetzelfde als een regel. Een afspraak maak je samen, een regel is wat wordt opgelegd.
  2. Gebruik Family Link. Een app waarmee je de schermtijd kunt beheren, tijdslimieten kunt instellen en je kunt de inhoud waartoe kinderen toegang hebben beperken.
  3. Verdiep je in de online wereld van je kind.
  4. Nog vijf minuten! Help je kind door een paar minuten voor de eindtijd te zeggen dat de tijd er bijna op zit.
  5. Toon begrip. Dat zorgt ervoor dat je kind zich een stuk beter begrepen voelt.
  6. Relax! Speelt je kind genoeg buiten? Krijgt hij voldoende slaap? Heeft hij voldoende tijd en energie voor hobby’s en vriendjes? Gaat het lekker op school? Kijk goed naar je kind en hou de balans in de gaten.

Het volledige artikel lees je hier.