Aankondiging webinar Emotieklets

Gezinnig en Groot & Klein houden op maandag 21 maart van 20.00 tot 21.00 een gratis webinar ter ere van de lancering van Emotieklets.

Emotieklets is een samenwerking tussen psycholoog en opvoedkundige Tischa Neve en het kletsboekteam van Gezinnig: uitgever Rianne van Essen en auteur Michal Janssen. Het was al jaren een grote wens om samen een kletsboek te maken over emoties, een thema waar Tischa’s hart sneller van gaat kloppen. Een boek dat op een speelse manier uitnodigt tot gesprekken tussen ouder en kind, inhoudelijk gebaseerd op 20 jaar praktijkervaring van Tischa Neve. Op 21 maart komt die droom uit en lanceren we Emotieklets!

Emotieklets is een praktisch boek over de wereld van emoties. Vlieg samen met je kind over de eilanden Blij, Verdrietig, Boos, Bang, Trots, Mopperig, Gespannen, Jaloers, Onzeker en Ontspannen. Deel 1 is om (voor) te lezen: je kind ontdekt dat er heel veel emoties zijn én dat ze allemaal met elkaar verbonden zijn. Al die emoties mogen er zijn, je moet ze niet wegstoppen. Als ouder kun je je kind daarbij helpen in deel 2 en 3. Aan de hand van vragen, opdrachten, tips, grapjes, weetjes en invulkaarten kun je kletsen en plannetjes maken. Het boek is geschikt voor kinderen van 5 tot 12 jaar.

Het webinar vindt plaats op maandag 21 maart van 20.00 tot 21.00 uur en het is gratis toegankelijk voor ouders, begeleiders en professionals zoals leerkrachten, coaches en therapeuten. Rianne en Michal vertellen over het productieproces (van kick-off tot eindresultaat) en het gebruik van Emotieklets (hoe werkt het en wanneer pak je dit boek erbij). Tischa gaat inhoudelijk op het thema in: Wat is wijsheid in de begeleiding van kinderen op het gebied van emoties?