Ontwerpschets Weekpeek

Er ligt een nieuwe weekplanner op de tekentafel. Met een nieuwe naam: Weekpeek. We kunnen niet wachten je meer te laten zien, maar we moeten echt nog even geduld hebben. Na het finetunen van het ontwerp volgt de samplefase en dan gaan we produceren. In het voorjaar van 2024 verwachten we in verkoop te gaan met Weekpeek.

In het ontwerpproces is rekening gehouden met feedback van huidige gebruikers van de Weekplanner kind en Weekplanner gezin. Enkele bevindingen uit ons onderzoek: Bijna de helft van de Weekplanner kind gebruikers geeft aan dit planbord (bedoeld voor één kind) voor meerdere kinderen te gebruiken. Meer dan de helft zou willen dat het planbord iets groter zou zijn. Er is behoefte aan meer illustraties en opbergruimte voor magneetjes. Driekwart van de Weekplanner gezin gebruikers vindt het een gemis dat het planbord geen gekleurde dagen heeft. Dit heeft geresulteerd in een nieuw ontwerp. Te gebruiken voor een en/of meerdere kinderen, het formaat zit tussen de twee bestaande planborden in, er is veel keuze uit illustraties, opbergruimte aan de achterkant én je kunt zelf de kleuren van de dag kiezen.

Daarnaast stond in het ontwerpproces onze wens centraal om een stap te zetten in verduurzaming. Zo heeft het nieuwe ontwerp een dunnere metaalplaat, er wordt geen pvc gebruikt en we kiezen voor kurk om het product meer stevigheid te geven.

weekpeek ontwerpschets 111123