Binnenkort verwacht: Scheidingklets

Eind augustus verschijnt Scheidingklets, een invulboek voor kinderen van gescheiden ouders (6 – 12 jaar) dat ouders helpt het gesprek aan te gaan en kinderen uitnodigt hun gevoelens te uiten.

Een scheiding heeft vaak een grote impact op kinderen en als ouder wil je je kind zo goed mogelijk begeleiden. Kinderen durven echter niet altijd alles te zeggen of te vragen en ook ouders zijn soms terughoudend omdat ze hun kind niet te veel willen belasten.

Scheidingklets helpt om lastige onderwerpen bespreekbaar te maken. Door middel van serieuze en verrassende vragen en opdrachten nodigt het boek kinderen uit om hun gevoelens en behoeften te delen.

Voor dit boek hebben we samen gewerkt met Buro Onderscheiden. Dit bureau ondersteunt kinderen, jongeren en ouders met hulpvragen rondom de scheiding. Het was behulpzaam om met zorgverleners uit de dagelijkse praktijk de onderwerpen te kiezen voor de vragen en opdrachten in dit boek.

Ook kinderpsycholoog en opvoedkundige Tischa Neve is vanaf de zijlijn betrokken geweest. Haar enthousiasme willen we graag alvast met je delen: ‘Een scheiding heeft hoe dan ook een hele impact op kinderen. Het is aan ons als ouder om kinderen hier zo goed mogelijk in te begeleiden. Scheidingklets kan voor ouders én kinderen een enorme steun en hulp zijn om de rollercoaster een beetje overzichtelijker te maken én kinderen een stem te geven in het hele proces. Een pareltje weer van Gezinnig. Wat had ik dit boek zelf als kind en tijdens mijn eigen scheiding graag gehad. Ik zal het veel ouders aanraden!’

Scheidingklets is een mooi cadeau voor ieder kind (6-12) dat te maken heeft met een scheiding, ook als de scheiding al iets langer geleden plaatsvond.

Vanaf eind augustus verkrijgbaar. Prijs € 14,95.