Onkoopbare Moederdag cadeautjes

Het mooiste cadeau is aandacht. Dit roepen wij bij Gezinnig al jaren en wie daar ook zo over denkt is kindercoach en kleuterjuf Matty van de Rijzen. Zij maakte 8 cadeaubonnen voor Moederdag en die mogen we jou – of liever gezegd je partner en kinderen natuurlijk – cadeau doen. Dus stuur dit blogbericht even door naar degene die (als verrassing voor jou) het printwerk kan doen.

Wij kennen Matty al een tijdje van Schatgravers, een mooi spel waarbij kinderen op zoek gaan hun kwaliteiten. Naast spelbedenker bij Schatgravers is Matty eigenaar van de GlunderCompany (voorheen Ekkomi), Montessorileerkracht en lid van, zoals ze haar gezin omschrijft, My Really Small Gang met meneer van 43, meneer van 3 en mevrouw van 6. Tijd voor een nadere kennismaking.

Op welke manier help jij moeders? Ik maak producten en geef trainingen (online en live) en workshops. Over ‘kindercoach’ onderwerpen, maar ook over ons prachtige spel Schatgravers dat ik met Greetje Welten heb gemaakt. Ik hou ervan om ‘kindercoach’ onderwerpen te concretiseren en zo behapbaar te maken dat alle moeders en leerkrachten ook zelf vooruit kunnen.

We zien op je social media veel positieve vibes langskomen, zoals glundertips. Kun je daar iets meer over vertellen? Graag! Ik zie zoveel moeders die ontzettend graag willen genieten van het moederschap, maar dat door de sleur van alledag bijna vergeten. Met die positieve vibes, zoals jullie dat zo mooi noemen, wil ik ze laten ontdekken dat ieder op zijn eigen manier kan glunderen. Want het kan. Dat ervaar ik zo vaak bij alle moeders in mijn bedrijf. Heb je een concreet voorbeeld? Dan is dit een leuke: ‘Gesnellig is de perfecte manier om de dag te starten.’ Deze tekst staat op een plaatje met als bijschrift: ‘Toen Mevrouw van 6 niet wakker werd bij het aandoen van haar lichtje en mijn goedemorgen liedje, wist ik hoe lekker warm haar bed deze ochtend was. Ik koos voor de gesnellige weg: liet haar nog even liggen, pakte intussen haar tas voor haar in, wekte haar wat later door een paar minuten tegen haar aan liggen, hielp haar met aankleden, liet haar zelf haar haren kammen en gaf een banaan in plaats van een uitgebreid ontbijt. Binnen 15 minuten waren we op weg naar school. Geheel voorzien van glimlach. Allebei. Gesnellig dus, deze ochtend. Daar waren we best tevreden over.’

Wat is jouw ervaring met de kletsboeken? Ik #tipperdetip ze heel vaak. Zeven jaar geleden toen ik mijn bedrijf begon als kindercoach gebruikte ik ze als inspiratie om te ontdekken wat er leeft in de hoofden van mijn coachkinderen. En in de klas, als tussendoor-gesprekken. Inmiddels ben ik met mijn mevrouw van 6 aan de tweede keer kleuterklets bezig en we doen regelmatig relaxklets (ook in mijn eigen klas en in de klas van mevrouw van 6). Mooi, praktisch, concreet. Just the way i love it! Eigenlijk, nu ik erover nadenk, is dat ook wat wij met Schatgravers hebben gedaan. Mooie, bijzondere vragen en opdrachten in een fris, kleurig jasje.

Heb je nog een ‘gezinnige tip’? Zeker wel! Gebruik de vragen en ideeën uit de kletsboeken of uit Schatgravers ook eens lekker tussendoor. In de auto terug van school. Bij het ontbijt of na het tandenpoetsen. Gewoon 1 vraag of karweikaart. Je zult zien dat dit alleen maar fijn is, voor alle partijen.

Last but not least, de cadeaubonnen voor Moederdag. Hoe zijn die ontstaan? Ik hou eerlijk gezegd niet zo van Moederdag, niet op die commerciële cadeau-achtige manier. Maar ik wil mijn meneer van 3 en mevrouw van 6 wel de kans geven om iets voor mij te doen. Want geven is zo geweldig belangrijk! Verder ben ik juf en ontkom ik er daar dus ook niet aan. Toen bedacht ik me wat ikzelf zou willen krijgen. Geen spullen, maar aandacht, liefde en belevenissen. Ik dacht, dan ga ik die zelf maken. Ik heb op Facebook aan mijn volgers gevraagd wat voor onkoopbaars zij zouden willen krijgen, zodat het een diverse verzameling liefde is geworden. Ik gooide er mijn Matty-sausje overheen en tadaaaa, dit zijn ze dan: de Moederdagcadeaubonnen van de GlunderCompany.

Ontdek je waardevolle eigenschappen
Bekijk het spel Schatgravers >>
35,00